Szezámmagos csirkemell sült tésztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
40 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szezámmagos csirkemell sült tésztával

Hozzávalók:
Sült tészta:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 csepp szójaszósz
  • 1 csipet kínai fűszerkeverék
  • kb 2-3 dl víz
  • 1 dl olaj

Szezámmagos csirke:

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kb 2 dl víz
  • késhegyni szódabikarbóna
  • 2 csapott teás kanál étkezési keményítő
  • olaj a sütéshez
  • 5 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 csapott kávés kanál darált chilipaprika (aki nem szereti a csípőset kihagyhatja)
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és egy tálba helyezzük. Erre rászórunk egy csapott teáskanál étkezési keményítőt és jól összeforgatjuk. Ameddig a tésztát elkészítjük a húst a hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a keményítő megpuhítja húst.

A tésztát kerámia vagy teflon bevonatos wokba helyezzük, ráöntjük az olajat és hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt hagymát. Ezeket jól összesütjük, addig ameddig a tészta barnás lesz. Ezután hozzáadjuk a sót, a kínai fűszerkeveréket, a szójaszószt és felöntjük vízzel.

Fedő alatt puhára főzzük, ha kell öntsünk még hozzá vizet de a lényeg az, hogy mire a tészta megpuhul ne maradjon alatta folyadék, mindet el kell főnie.

A húst bundáját elkészítjük. A tojást a sóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, 1 csapott teáskanál étkezési keményítőt és a víz folyamatos hozzáadásával csomómentes, sűrű palacsintatésztát készítünk.

A hús kockákat lemossuk, lecsöpögtetjük és a tésztába öntjük, jól összekavarjuk és olajsütőben vagy bő olajban aranybarnára sütjük. Egyesével és óvatosan helyezzük a forró olajba, hogy szépen felhólyagosodjon a bunda.

A sülthúsokat papírtörlőre helyezzük, leitatjuk róla az olajat. A mézet, ketchupot, chilipaprikát és a szezámmagot egy tálban összekeverjük, majd a sült húsokat ebben a szószban meghempergetjük.

A mártott falatkákat külön edénybe tesszük. Tálaláskor káposztával, répával díszíthetjük a tányért.