Szezámmagos pulykamell sült zöldségekkel, hollandi mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 tojás
  • liszt
  • szezámmag
  • burgonya
  • sárgarépa
  • brokkoli
  • konzervbab
  • étolaj

A mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • citromlé
  • bors

Elkészítése:

Először a pulykamellet szeletekre vágom, kiklopfolom és besózom, majd állni hagyom.

Közben a zöldségeket összevágom és egy pici étolajjal, sóval sütőben kb fél órát sütöm 150 fokon. Végül pici petrezselyemmel megszórom.

A hollandi mártást elkészítem. A vajat megolvasztom. A tojássárgájához hozzáadok egy kanál vizet és jól kikeverem vízgőz fölött. Ezután hozzáadom a vajat. Ízlés szerint sózom, borsozom és egy fél citrom levét kifacsarom, majd a mártáshoz hozzáöntöm. Jól összekeverem és kész is.

A hús sütése a következő. A hússzeleteket megforgatom a lisztben, a felvert tojásban és végül a szezámmagban.

Forró olajban kisütöm és jöhet a tálalás.

Jó étvágyat hozzá!