Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésszűz-fehérboros mártással recept

Sertésszűz-fehérboros mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy szűzpecsenye
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • diónyi vaj

Fehérboros-rozmaringos mártás:

  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk méz
  • rozmaring (nálam 3-4 szál)
  • 1 csapott ek teljes kiőrlésű liszt

Elkészítése:

A megmosott és lehártyázott húst ujjnyi szeletekre vágjuk, majd tenyérgyökkel kicsit megnyomkodjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A húsokat sózzuk borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe és a forró serpenyőbe rakjuk. Rátesszük a vajat, a tetejére fóliát teszünk, erre ráteszünk egy kis edényben vizet. Ez a súly segít abban, hogy szép kérget kapjon, majd levesszük és megfordítjuk a húst és a másik oldalán is így járunk el, közben a vajas szafttal meglocsoljuk.

Elkészítjük a mártást. Egy serpenyőben olajat, vajat melegítünk, majd belekeverjük a lisztet és a mézet, felengedjük a borral, ízesítjük sóval, borssal, rozmaring levéllel és simára kavarjuk. Hígítjuk egy kis vízzel és kiforraljuk. A tejszínt tálba tesszük, merünk a boros mártásból hozzá a hőkiegyenlítés miatt, majd visszaöntjük. Ha szükséges, akkor utánízesítjük. Kevés forralás után a hússal kínáljuk. Én most kölessel tálaltam.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá