Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kuszkuszos fasírt petrezselyem mártással recept

Kuszkuszos fasírt petrezselyem mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált sertéshús
    • 1 dl kuszkusz
    • 1,8 dl forró víz
    • 1 doboz quinoa konzerv
    • bors
    • 2 csokor petrezselyemzöld
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 dl tej
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál kukorica keményítő
    • 3 dl olaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál pirospaprika1
    • csipet szerecsendió

    Elkészítése:

    A kuszkuszt egy edénybe mérjük, megsózzuk és ráöntjük a forró vizet, majd lefedjük állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot. Ha megpuhult akkor villával fellazítjuk.

    A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk, majd rábobjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk.

    A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a párolt hagyma felét, a kuszkuszt, a lecsepegtetett guinoát, beleütjük a tojást, rászórjuk a pirospaprikát összegyúrjuk jó alaposan az egészet.

    Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk a húsos masszából és forró olajban kisütjük.

    Amíg a sül a fasírt, addig elkészítjük a mártást. A maradék megpárolt hagymára rádobjuk a az összeaprított petrezselyemlebvelet, átforgatjuk, felöntjük tejjel és ízesítjük borssal, sóval és szerecsendióval.

    Felforraljuk a mártást, majd a tejszínt kikeverjük a keményítővel és behabarjuk vele a mártást, majd botmixerrel pürésítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá