Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelbimbó fasírt recept

Kelbimbó fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kelbimbó
    • 1 nagyobb szál sárgarépa
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 szikkadt korpás zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors, őrölt koriander
    • zsemlemorzsa szükség esetén

    Továbbá:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • olaj

    Elkészítése:

    A kelbimbót enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd miután lecsepegtettük villával nyomkodjuk szét. Reszeljük hozzá a répát, a vöröshagymát és a fokhagymát.

    A zsemlét késes aprítóval aprítsuk morzsásra, adjuk a zöldséges keverékhez, ízesítsük és a tojás hozzáadásával jól dolgozzuk össze a masszát. Szükség esetén adjunk a masszához még annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható legyen és tegyük hűtőbe 60 percre.

    A masszából nedves kézzel formáljunk pogácsákat, forgassuk tojásba, utána a morzsába és kevés olajon süssük mindkét oldalát aranybarnára.

    Köretként adjunk mellé bulgurt és szórjuk meg apróra vágott újhagymával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá