Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelbimbó leves recept

Kelbimbó leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg friss kelbimbó
    • 2 szél sárgarépa
    • 1 kisebb petrezselyemgyökér és néhány levele
    • 4 kisebb burgonya
    • 10 db közepes csiperke gomba
    • 1 kis marék levestészta
    • víz
    • vegeta

    Elkészítése:

    A sárgarépát meghámozzuk és felszeleteljük. A burgonyát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkockázzuk. A gombák fej részét is meghámozzuk, azaz a fehér réteget levesszük róla, majd nagyobb darabokra vágjuk.

    A feldarabolt zöldségeket és a kelbimbót megmossuk, majd egy edénybe tesszük. Felöntjük kb 2 liter vízzel és felforraljuk.

    Forrás után sóval és vegetával ízesítjük. Mikor már a zöldségek majdnem megfőttek, a levesbe teszünk egy marék tésztát és készre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá