Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borscs leves recept

Borscs leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertéscomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • ízlés szerint őrölt szegfűbors
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 darabka zeller
    • 2 db cékla
    • 3 közepes burgonya
    • 1-2 levél fejes káposzta csíkozva (ha van, nekem nem volt)
    • 1 ek paradicsompüré
    • 1 kis csokor kapor
    • 2 ek tejföl (aki szereti)

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk és forró olajon pirítjuk a felkockázott hússal együtt.

    A sárgarépát, zellert és céklát meghámozzuk, majd csíkokra vágjuk.

    Amikor a hús már kifehéredett, akkor rátesszük a zöldségeket. A hámozott, kockázott burgonyát csak a főzési idő felénél adjuk hozzá.

    A zöldségekkel is pároljuk pár percig, majd a paradicsompürével elkeverjük és felöntjük vízzel. Elkeverjük és sózzuk. Ha van káposztánk, akkor felcsíkozunk pár levelet belőle és a leveshez adjuk.

    Amikor majdnem kész a hús, akkor a burgonyát is belefőzzük. A kaprot felaprítjuk és ízesítjük vele a levesünket.

    Tejföllel tálaljuk és aki szereti citromlével teheti pikánssá!

    Tipp:

    Sertéscomb maradék húsból készítettem. Nem az igazi, de olcsóbb kivitel, mint az eredeti. Így is finom volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá