Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borscs recept

Borscs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g sertéslapocka
    • 3-4 babérlevél
    • kb 2 l víz
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 3 közepes fej cékla
    • kb 200 g fehér káposzta
    • 2 közepes krumpli
    • 3 répa
    • 2 fehérrépa
    • 1 ek olaj
    • 2 ek sűrített paradicsom
    • 1 tk cukor
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst kisebb kockákra vágjuk, feltesszük főni egy nagyobb lábasban a babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy megfőjön, forrástól számított kb 25-30 perc alatt.

    A zöldségeket megtisztítjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb lábasban a zöldségeket kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, majd pár perc után adunk hozzáadunk egy merőkanálnyit a húsléből, belekeverjük a paradicsompürét és fedő alatt kb 10 percig pároljuk.

    A krumplit kisebb kockákra vágjuk és a kicsit előpárolt zöldségekkel együtt a húshoz adjuk, még 10-15 percig főzzük a levest, végül pedig tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá