Borscs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g sertéslapocka
  • 3-4 babérlevél
  • kb 2 l víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes fej cékla
  • kb 200 g fehér káposzta
  • 2 közepes krumpli
  • 3 répa
  • 2 fehérrépa
  • 1 ek olaj
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk cukor
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A húst kisebb kockákra vágjuk, feltesszük főni egy nagyobb lábasban a babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy megfőjön, forrástól számított kb 25-30 perc alatt.

A zöldségeket megtisztítjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb lábasban a zöldségeket kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, majd pár perc után adunk hozzáadunk egy merőkanálnyit a húsléből, belekeverjük a paradicsompürét és fedő alatt kb 10 percig pároljuk.

A krumplit kisebb kockákra vágjuk és a kicsit előpárolt zöldségekkel együtt a húshoz adjuk, még 10-15 percig főzzük a levest, végül pedig tejföllel tálaljuk.