Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Batyus leves recept

Batyus leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 25 dkg (mirelit) zöldbab
    • 3 evőkanál olaj
    • 2 db babérlevél
    • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
    • só, bors ízlés szerint

    Batyuhoz:

    • 20 dkg darált hús
    • só, bors, majoránna ízlés szerint.
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg finomliszt

    Habaráshoz:

    • 150 g tejföl
    • 1 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    Előbb a tésztát gyúrjuk meg a tojással és liszttel, majd 10 perc pihentetés után vékonyra kinyújtjuk.
    Ezután 5×5 cm-s kockákra daraboljuk és minden kockára teszünk egy kis halom darált húst, amit sóval, borssal és majoránnával ízesítettünk.

    A tészta széleit benedvesítjük és összecsippentjük, hogy kis batyuk legyenek, majd félretesszük.

    Olajon kissé megdinszteljük a zöldségeket, rátesszük a fűszerpaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, babérlevelet, sót és borsot.

    Mikor felforrt, akkor a kis batyukat is beletesszük és kis lángon főzzük. Mikor már a batyuk is megfőttek, akkor tejfölös habarással sűrítjük.

    Tipp:

    A batyukba tehetünk májkrémet vagy maradék pörköltet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá