Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tönkölybúza leves recept

Tönkölybúza leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg tönkölybúza
    • 1-2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 zellerszár
    • pár db koktélparadicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, bors
    • 1 zöldségleves kocka
    • 2 ek sűrített paradicsom
    • aprított petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A tönkölybúzát jól átmossuk és 2-3 órán át hideg vízben áztatjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.

    Leszűrjük, a főzővizét pedig felfogjuk és félretesszük.

    A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük a búza főzővizével, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és a zöldséget roppanósra főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.

    Végül hozzáadjuk a búzát, a félbevágott paradicsomot, a petrezselymet és alacsony lángon még kb 10 percig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá