Tönkölybúza leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg tönkölybúza
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellerszár
  • pár db koktélparadicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 zöldségleves kocka
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:

A tönkölybúzát jól átmossuk és 2-3 órán át hideg vízben áztatjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük, a főzővizét pedig felfogjuk és félretesszük.

A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük a búza főzővizével, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és a zöldséget roppanósra főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.

Végül hozzáadjuk a búzát, a félbevágott paradicsomot, a petrezselymet és alacsony lángon még kb 10 percig főzzük.