Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol leves édesköménnyel recept

Karfiol leves édesköménnyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej karfiol
    • 1 kisebb édesköménygumó
    • 1 közepes sárgarépa
    • 1 kk ételízesítő
    • só, bors, friss petrezselyemzöld
    • 2 ek liszt
    • kevés olaj
    • 1 dkg vaj
    • 1-2 ek tejföl (elhagyható)

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, az édesköményt 1 cm-es csíkokra vágjuk, a sárgarépát pedig kockákra. A petrezselyemlevelet pedig felaprítom.

    Egy kisebb fazékban a felmelegített vajon picit megdinszteljük a sárgarépát és az édesköményt, amíg kissé meg nem pirulnak. Felöntjük 1-2 l vízzel és felforraljuk, majd beletesszük a karfiolt is. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.

    Amikor majdnem megfőttek a zöldségek, akkor világos rántást készítünk az olajjal és a liszttel, amit a forró leveshez adunk. Újraforraljuk 3-4 percig, fűszerezzük ha szükséges és kész is van.

    Aki szereti tejföllel kínálhatja, de nélküle is jó íze van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá