Karfiol leves édesköménnyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karfiol leves édesköménnyel

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 kisebb édesköménygumó
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 kk ételízesítő
  • só, bors, friss petrezselyemzöld
  • 2 ek liszt
  • kevés olaj
  • 1 dkg vaj
  • 1-2 ek tejföl (elhagyható)

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, az édesköményt 1 cm-es csíkokra vágjuk, a sárgarépát pedig kockákra. A petrezselyemlevelet pedig felaprítom.

Egy kisebb fazékban a felmelegített vajon picit megdinszteljük a sárgarépát és az édesköményt, amíg kissé meg nem pirulnak. Felöntjük 1-2 l vízzel és felforraljuk, majd beletesszük a karfiolt is. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.

Amikor majdnem megfőttek a zöldségek, akkor világos rántást készítünk az olajjal és a liszttel, amit a forró leveshez adunk. Újraforraljuk 3-4 percig, fűszerezzük ha szükséges és kész is van.

Aki szereti tejföllel kínálhatja, de nélküle is jó íze van.