Borscs leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • ízlés szerint őrölt szegfűbors
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 darabka zeller
  • 2 db cékla
  • 3 közepes burgonya
  • 1-2 levél fejes káposzta csíkozva (ha van, nekem nem volt)
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 kis csokor kapor
  • 2 ek tejföl (aki szereti)

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és forró olajon pirítjuk a felkockázott hússal együtt.

A sárgarépát, zellert és céklát meghámozzuk, majd csíkokra vágjuk.

Amikor a hús már kifehéredett, akkor rátesszük a zöldségeket. A hámozott, kockázott burgonyát csak a főzési idő felénél adjuk hozzá.

A zöldségekkel is pároljuk pár percig, majd a paradicsompürével elkeverjük és felöntjük vízzel. Elkeverjük és sózzuk. Ha van káposztánk, akkor felcsíkozunk pár levelet belőle és a leveshez adjuk.

Amikor majdnem kész a hús, akkor a burgonyát is belefőzzük. A kaprot felaprítjuk és ízesítjük vele a levesünket.

Tejföllel tálaljuk és aki szereti citromlével teheti pikánssá!

Tipp:

Sertéscomb maradék húsból készítettem. Nem az igazi, de olcsóbb kivitel, mint az eredeti. Így is finom volt.