Kelbimbó leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss kelbimbó
  • 2 szél sárgarépa
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér és néhány levele
  • 4 kisebb burgonya
  • 10 db közepes csiperke gomba
  • 1 kis marék levestészta
  • víz
  • vegeta

Elkészítése:

A sárgarépát meghámozzuk és felszeleteljük. A burgonyát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkockázzuk. A gombák fej részét is meghámozzuk, azaz a fehér réteget levesszük róla, majd nagyobb darabokra vágjuk.

A feldarabolt zöldségeket és a kelbimbót megmossuk, majd egy edénybe tesszük. Felöntjük kb 2 liter vízzel és felforraljuk.

Forrás után sóval és vegetával ízesítjük. Mikor már a zöldségek majdnem megfőttek, a levesbe teszünk egy marék tésztát és készre főzzük.