Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírt recept

Fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 10 dkg szalonna felkockázva
    • 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
    • 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 zsemle vagy ugyanannyi kenyér áztatva
    • fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt koriander ízlés szerint
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az olajon megsütjük a szalonnát, majd ennek a zsírján (a szalonna is benne marad) megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.

    Ha kicsit hűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rátesszük a zúzott fokhagymát, ráütjük a tojásokat, rámorzsoljuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret.

    Fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsával segíthetünk rajta.

    Vizes kézzel közepes nagyságú golyókat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

    Végül nem túl forró olajban aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá