Fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg szalonna felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
  • 2 tojás
  • 2 zsemle vagy ugyanannyi kenyér áztatva
  • fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt koriander ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az olajon megsütjük a szalonnát, majd ennek a zsírján (a szalonna is benne marad) megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.

Ha kicsit hűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rátesszük a zúzott fokhagymát, ráütjük a tojásokat, rámorzsoljuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret.

Fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsával segíthetünk rajta.

Vizes kézzel közepes nagyságú golyókat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Végül nem túl forró olajban aranybarnára sütjük.