Kelbimbó fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 szikkadt korpás zsemle
  • 1 tojás
  • só, bors, őrölt koriander
  • zsemlemorzsa szükség esetén

Továbbá:

  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése:

A kelbimbót enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd miután lecsepegtettük villával nyomkodjuk szét. Reszeljük hozzá a répát, a vöröshagymát és a fokhagymát.

A zsemlét késes aprítóval aprítsuk morzsásra, adjuk a zöldséges keverékhez, ízesítsük és a tojás hozzáadásával jól dolgozzuk össze a masszát. Szükség esetén adjunk a masszához még annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható legyen és tegyük hűtőbe 60 percre.

A masszából nedves kézzel formáljunk pogácsákat, forgassuk tojásba, utána a morzsába és kevés olajon süssük mindkét oldalát aranybarnára.

Köretként adjunk mellé bulgurt és szórjuk meg apróra vágott újhagymával.