Kuszkuszos fasírt petrezselyem mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 dl kuszkusz
  • 1,8 dl forró víz
  • 1 doboz quinoa konzerv
  • bors
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál kukorica keményítő
  • 3 dl olaj
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika1
  • csipet szerecsendió

Elkészítése:

A kuszkuszt egy edénybe mérjük, megsózzuk és ráöntjük a forró vizet, majd lefedjük állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot. Ha megpuhult akkor villával fellazítjuk.

A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk, majd rábobjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk.

A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a párolt hagyma felét, a kuszkuszt, a lecsepegtetett guinoát, beleütjük a tojást, rászórjuk a pirospaprikát összegyúrjuk jó alaposan az egészet.

Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk a húsos masszából és forró olajban kisütjük.

Amíg a sül a fasírt, addig elkészítjük a mártást. A maradék megpárolt hagymára rádobjuk a az összeaprított petrezselyemlebvelet, átforgatjuk, felöntjük tejjel és ízesítjük borssal, sóval és szerecsendióval.

Felforraljuk a mártást, majd a tejszínt kikeverjük a keményítővel és behabarjuk vele a mártást, majd botmixerrel pürésítjük.