Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros-zöldbabos csirketokány recept

Fehérboros-zöldbabos csirketokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg csirkecombfilé
    • 30 dkg mirelit zöldbab
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejszín (30 %-os)
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 2 dl fehérbor (félszáraz)
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • só, bors, majoránna

    Elkészítése:

    A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk.

    Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.

    Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával.

    Köretként párolt rizst kínálunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá