Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirketokány puliszkával recept

Csirketokány puliszkával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g kicsontozott csirke felsőcomb
    • 4 nagy fej vöröshagyma
    • 4 ek olaj
    • kevés füstölt szalonna
    • 5 dkg vaj
    • só, bors
    • 1 ek provance-i fűszerkeverék
    • 1 citrom leve

    Puliszka:

    • 1 l víz
    • 20 dkg kukoricadara
    • 1 kk tárkony

    Elkészítése:

    A csirkecombokat kockákra vágom, ugyanúgy a hagymát is és a szalonnát is.

    Az olajon hirtelen állandó kevergetés mellett megpirítom a húst és a szalonnát, majd hozzáadom a hagymát is és néhány percig dinsztelem tovább. Sózom és borsozom és a többi fűszert is hozzáadva, majd pici vízzel felengedve fedő alatt párolom.

    Amikor már majdnem kész beleteszem a citromlevet és készre főzöm.

    1 l forrásban lévő, sós vízhez óvatosan, állandó kevergetés mellett, a tárkonnyal fűszerezve hozzáadom a kukoricadarát és kb 10 perc alatt készre főzöm.

    Hideg vízzel öblített edénybe öntöm és kihűtöm. Cérnával felszeletelem és már tálalhatom is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá