Csirketokány puliszkával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g kicsontozott csirke felsőcomb
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • kevés füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 ek provance-i fűszerkeverék
  • 1 citrom leve

Puliszka:

  • 1 l víz
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 kk tárkony

Elkészítése:

A csirkecombokat kockákra vágom, ugyanúgy a hagymát is és a szalonnát is.

Az olajon hirtelen állandó kevergetés mellett megpirítom a húst és a szalonnát, majd hozzáadom a hagymát is és néhány percig dinsztelem tovább. Sózom és borsozom és a többi fűszert is hozzáadva, majd pici vízzel felengedve fedő alatt párolom.

Amikor már majdnem kész beleteszem a citromlevet és készre főzöm.

1 l forrásban lévő, sós vízhez óvatosan, állandó kevergetés mellett, a tárkonnyal fűszerezve hozzáadom a kukoricadarát és kb 10 perc alatt készre főzöm.

Hideg vízzel öblített edénybe öntöm és kihűtöm. Cérnával felszeletelem és már tálalhatom is.