Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított zöldséges csirkemell puliszkával recept

Pirított zöldséges csirkemell puliszkával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg filézett csirkemell
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 szál újhagyma
    • 1 marék bazsalikomlevél
    • 2 evőkanál (olíva)olaj
    • só, bors
    • 2 dl kukoricaliszt
    • 6 dl víz
    • 1 teáskanál vaj

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk, a zöldségeket hasábokra, a hagymát karikára.

    Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkemellet és sózzuk, borsozzuk és fehérdésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. A tejére szórunk bazsalikom leveleket.

    Ha a zöldségek roppanósak, akkor zsírjára sütjük az egészet.

    Amíg párolódik a hús és a zöldség, addig elkészítjük a puliszkát.

    A vizet felforraljuk. Ha felforr, akkor sózzuk és beleszórjuk apránként a kukoricalisztet állandó kevergetés mellet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és elválik az edény falától. A végén belerakjuk a vajat és jól elkeverjük.

    Ez selymessé teszi a puliszkát és nem áll össze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá