Pirított zöldséges csirkemell puliszkával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál (olíva)olaj
  • só, bors
  • 2 dl kukoricaliszt
  • 6 dl víz
  • 1 teáskanál vaj

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, a zöldségeket hasábokra, a hagymát karikára.

Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkemellet és sózzuk, borsozzuk és fehérdésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. A tejére szórunk bazsalikom leveleket.

Ha a zöldségek roppanósak, akkor zsírjára sütjük az egészet.

Amíg párolódik a hús és a zöldség, addig elkészítjük a puliszkát.

A vizet felforraljuk. Ha felforr, akkor sózzuk és beleszórjuk apránként a kukoricalisztet állandó kevergetés mellet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és elválik az edény falától. A végén belerakjuk a vajat és jól elkeverjük.

Ez selymessé teszi a puliszkát és nem áll össze.