Fehérboros-zöldbabos csirketokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehérboros-zöldbabos csirketokány

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkecombfilé
  • 30 dkg mirelit zöldbab
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín (30 %-os)
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2 dl fehérbor (félszáraz)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • só, bors, majoránna

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.

Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával.

Köretként párolt rizst kínálunk mellé.