Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tippek

cap

Hűsítő finomságok nyárra! – Ezeket ne hagyd ki!

Itt a nyár! Érthető, hogy Te sem akarod a fél napodat a forró konyhában tölteni és sütni a finomabbnál finomabb sütiket. Nem kell lemondanod az alkotásról, csupán olyan recepteket kell találnod, amelyeket nem kell sütni. Szerencsére van belőlük bőven Tovább olvasom »
befott

A legjobban tartósítható zöldségek és módszereik

A kertünkben frissen leszedett zöldségekhez semmi nem fogható, de azért az sem utolsó dolog, amikor az érési szezon elmúltával is tudunk falatozni belőlük. A tartósítás ősi módszer az élelmiszerek eltevésére, ma már nemcsak a kamrában van mód tárolnu Tovább olvasom »
spargagrill

A 7 legjobban grillezhető zöldség

Ha egész évben a grillszezont várod, most kaphatsz néhány tippet, hogy mely zöldségeket érdemes mindenképp kipróbálnod. Egyes fajtákat könnyebben, míg másokat nehezebben lehet átsütni, több időt vesz igénybe, míg elkészülsz velük. Hogy ne várasd meg Tovább olvasom »
gyumolcsok

A 8 legjobban préselhető gyümölcs és zöldség

Gondolkodtál már valaha azon, mely zöldségekből és gyümölcsökből lehetne a legjobb levet készíteni? Bár minden friss, nyers termény szóba jöhet, vannak melyek kiemelkednek a sorból és préselés tekintetében. Ezek nemcsak kivételesen előnyösek egészség Tovább olvasom »
megmosni

Élelmiszerek, amiket meg kell mosnod felhasználás előtt és amiket nem

Kiskorunktól kezdve azt tanuljuk, hogy mindent mossunk meg, mielőtt megennénk. Az üzletek polcairól és az árusok standjairól levéve nem tudhatjuk, hányan fogták meg előttünk az élelmiszert, mennyire és mivel van összeszennyezve. Tovább olvasom »
bor

Így használd a bort a konyhában!

A bort már Homérosz is említette az ősi görög receptekben, később pedig a rómaiak főztek vele előszeretettel. Manapság is szívesen használjuk a konyhában a bort sütéshez és főzéshez. Pácoláshoz és a már elkészült étel ízesítéséhez is kiváló. Tovább olvasom »
tej

Tejes tippek a főzéshez!

A nagy séfeknek megvannak a maguk titkai, hogy milyen apró trükkökkel teszik még finomabbá ételeiket. Az egyik ilyen trükk a tej! Többféleképpen felhasználhatod a hétköznapokban a főzéshez, mint gondolnád! Előnyeit, pedig mondanunk sem kell! Tovább olvasom »
teszta

Te is rosszul csinálod? – Így főzz tökéletes tésztát!

Ha a következő tésztavacsorát úgy szeretnéd elkészíteni, mint egy igai olasz Mamma, kövesd az alábbi tippeket! Tovább olvasom »
fagyaszto

Sokan rosszul csinálják! – Így tárold el az ételeket a fagyasztóban!

Az évek során mindenféle élelmiszert próbálunk belepréselni a fagyasztóba. Itt az ideje, hogy átnézzük és kiszórjunk belőle mindent, amihez valószínűleg a következő 6 hónapban sem fogunk hozzányúlni. A frissen belerakott élelmiszerek mögött ott leszn Tovább olvasom »