Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vagdalt hús krumplival recept

Vagdalt hús krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 bagett (nagy)
  • tej (áztatáshoz)
  • 2 ek fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • burgonya (főtt)

Elkészítése:

A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.

A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bagettet, a kész vöröshagymát, a tojásokat, átpréselt fokhagymát, majd megízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel. Alaposan átkeverjük. A főtt krumplit megtisztítjuk.

Sütőforma aljába (nem kell kizsírozni!) tegyünk egy réteg főtt krumplit (karikára vágva) majd felváltva tegyünk rá húst és negyedekbe vágott krumplit.

Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 30-45 percet sütjük (sütőfüggő). Savanyúsággal tálaljuk.

 

Hozzáadom a receptfüzethez

Szólj hozzá

Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek