Török sajttekercs recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap,vagy saját készítésű rétestészta
- 4 ek liszt
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 20 dkg sajt (lehet vegyesen is pl fele füstölt a másik fele nem) így ízletesebb
- 2tojás
- só
- reszelt szerecsendió
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj a tészta kenéséhez
Elkészítése:
A lisztet a tejjel simára keverjük és négy deka vajat beledobva sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve beletesszük a reszelt sajtot. Sóval,szerecsendióval ízesítjük. Ha kihűlt kikeverjük a tojásokkal,finomra vágott petrezselyemmel. A réteslapot széthajtjuk, 2-3 db-ot egymásra fektetünk,a közüket olvasztott vajjal megkenjük. 10×10 centiméteres négyzetre daraboljuk.Közepére tesszük a tölteléket. Először a tészta két szélét hajtjuk rá,majd feltekerjük.Kiolajozott sütőlemezre rakva, a tészta tetejét olajjal megkenjük,forró sütőbe pirosra sütjük. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsül.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.