Török sajttekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap,vagy saját készítésű rétestészta
  • 4 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg sajt (lehet vegyesen is pl fele füstölt a másik fele nem) így ízletesebb
  • 2tojás
  • reszelt szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj a tészta kenéséhez

Elkészítése:
A lisztet a tejjel simára keverjük és négy deka vajat beledobva sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve beletesszük a reszelt sajtot. Sóval,szerecsendióval ízesítjük. Ha kihűlt kikeverjük a tojásokkal,finomra vágott petrezselyemmel. A réteslapot széthajtjuk, 2-3 db-ot egymásra fektetünk,a közüket olvasztott vajjal megkenjük. 10×10 centiméteres négyzetre daraboljuk.Közepére tesszük a tölteléket. Először a tészta két szélét hajtjuk rá,majd feltekerjük.Kiolajozott sütőlemezre rakva, a tészta tetejét olajjal megkenjük,forró sütőbe pirosra sütjük. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsül.