Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borban párolt nyúlcomb gyömbéres szőlőraguval recept

Borban párolt nyúlcomb gyömbéres szőlőraguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a nyúlcombhoz:

    • 4 db nyúlcomb
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • őrölt színes bors
    • szerecsendió
    • kakukkfű
    • 1,5 dl fehérbor
    • zsír a sütéshez

    Gyömbéres szőlőragu hozzávalói:

    • 50 dkg fehér szőlő (nagyobb szemű)
    • 50 dkg piros szőlő (nagyobb szemű)
    • 1 ek frissen reszelt gyömbér
    • 4-5 ek méz
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl édes fehérbor
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja
    • 3-4 db szegfűszeg
    • 2 tk étkezési keményítő + egy pici víz

    Elkészítése:

    A fokhagymát vágjuk fel vékony csíkokra.

    A nyúlcombot ezután tűzdeljük meg a felcsíkozott fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel.

    A baconszeleteket helyezzük egymásmellé úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd tegyük rá a befűszerezett húst, és csomagoljuk be.

    Egy tepsibe öntsük bele a bort, helyezzük egymásmellé a combokat, majd fedjük le fóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára.

    Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, öntsük le a felesleges levet, majd tegyünk helyette zsírt, és a sütőbe visszatéve, süssük szép pirosra a húst.

    Közben készítsük el a szőlőragut, és ízlés szerint köretet.

    A szőlőszemeket vágjuk félbe, majd egy hegyes késsel, magozzuk ki. (érdemes minél nagyobb szemű szőlőt választani)

    Egy serpenyőbe melegítsük habosra a mézet, majd öntsük fel a borral. Ezután adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a vaníliás cukrot, a citrom levet, a citromhéjat, a szegfűszeget, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.

    Ezután tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és pároljuk pár percig. (arra figyeljünk nehogy a szőlőszemek túlpuhuljanak)

    A keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá a szőlőhöz. Ezután egy keverőkanállal óvatosan keverjük, fogassuk össze, majd pár pillanat alatt sűrítsük be.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült nyúlcombot, kanalazzuk mellé a rizst (v. ízlés szerint készített köretet) és a szőlőragut, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek