Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt lilakáposzta recept

Párolt lilakáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg gyalult lilakáposzta
    • 1 ek zsiradék
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 ek cukor
    • 2 tk almaecet
    • 1 tk őrölt kömény
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A káposztát besózzuk, összeforgatjuk, majd állni hagyjuk fél órát.

    Közben a hagymát meghámozzuk, majd a zsiradékon elkezdjük dinsztelni. Közben rászórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a káposztát, öntünk alá kevés vizet és elkezdjük párolni.

    Fedővel lefedjük. Időnként átkeverjük és ha szükséges, akkor öntünk még alá kevés vizet.

    Ha teljesen puha a káposzta és elfőtte az összes levét, akkor hozzáadjuk a köményt, az ecetet és ha szükséges, akkor még sózzuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá