Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos sertésszűz, forralt borban párolt körtével recept

Rozmaringos sertésszűz, forralt borban párolt körtével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Forralt borban párolt körte:

    • 1 üveg száraz vörösbor
    • kb 4-5 ek cukor
    • 2 egész fahéjrúd
    • 8 szem szegfűszeg
    • 4 szem szegfűbors
    • fél narancs
    • 2 db csillagánizs
    • 8 kemény körte

    Rozmaringos sertésszűzhöz:

    • 1 sertésszűz kettőbe vágva (kb 70 dkg-1 kg)
    • 1 nagyobb ág rozmaring,
    • durva szemű tengeri só
    • bors
    • 5 dkg vaj
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A forralt bor hozzávalóit összeforraljuk, majd beletesszük a meghámozott körtéket és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Közben párszor forgassuk át a körtéket, hogy a forralt bor mindenhol érje.

    A húsról az esetleges hártyákat levágjuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval.

    A húsra kevés olajat öntünk, majd bedörzsöljük a sós-rozmaringos masszával, megszórjuk borssal és lefedve pihentetjük pár órán át.

    Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat és vajat forrósítunk, majd hirtelen körbepirítjuk rajta a húst. Amikor már mindenhol szép a színe, akkor a borból, amiben a körtét főztük, a hús alá öntünk kb 1 dl-nyit és alacsony lángon, fedő alatt kb 15 perc alatt készre sütjük a húst. Félidőben fordítsuk meg.

    Szeletelés előtt pihentessük a húst, majd szeleteljük fel és kínáljuk a körtével.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá