Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos kacsacomb recept

Rozmaringos kacsacomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db kacsacomb
    • só, bors
    • szárított rozmaring
    • fokhagyma vagy fokhagymapor

    Elkészítése:

    A kacsacombokat bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és szárított rozmaringgal beszórjuk, majd kevés zsírral kikent tepsibe rakjuk bőrével lefelé.

    190 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, 1 órát sütjük.

    Ezután a combokat megfordítjuk, visszatesszük rá a fóliát és még 45 percig sütjük. Háromnegyed óra múlva a fóliát eltávolítjuk és kb 30 percen keresztül, a pecsenyelével időnként meglocsolva készre sütjük.

    Párolt zöldséggel és gyömbéres-citromos salátával kínáltam.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    A sütési hőfok és időtartam nem szentírás! Átlagosan kettő, kettő és fél óra alatt készül el a sült kacsacomb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá