Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos sült oldalas recept

Rozmaringos sült oldalas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet oldalas
    • 60 dkg burgonya
    • csipet frissen reszelt szerecsendió
    • 1 doboz szuper édes, morzsolt csemegekukorica
    • só, bors
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • 15 dkg majonéz
    • 2 rozmaring ág
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Az oldalast sózzuk és borsozzuk.

    Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk az oldalasokat és minden oldalára kérget sütünk, majd vizet öntünk alá, rábobjuk a rozmaring ágakat és megpároljuk.

    Ha megpuhult az oldalas, akkor zsírjára sütjük.

    Amíg sül az oldalas elkészítjük a burgonyapürét és a majonézes kukoricasalátát.

    A burgonyát tisztítás után karikára vágjuk és bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, sót, a szerecsendiót és habosra keverjük.

    Egy tálba önjük a lecsepegtetett kukoricát, csipet sót szórunk rá, ráöntjük a majonézet és összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.

    Ha mindennel elkészültünk együtt tálaljuk a húst a köretekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá