Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült bőrös sertés recept

Sült bőrös sertés
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg szeletelt, csontos tarja és karaj vegyesen
    • 1 evőkanál sertészsír
    • 2 dl víz
    • sertés fűszerkeverék
    • 2 kg burgonya
    • étolaj a sütéshez
    • savanyúság
    • zöldhagyma a díszítéshez

    Elkészítése:

    A csontos húsokat zsírozott tepsibe tesszük, megfűszerezzük a sertés fűszerkeverékkel, majd ráöntjük a vizet és lefóliázzuk a tepsit.

    Így pároljuk kb 30 percig a sütőben, majd levesszük a fóliát, a húsokat szép pirosra, bőrét ropogósra sütjük.

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forró olajban ropogósra sütjük.

    Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé, a tányért zöldhagyma szeletekkel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá