Sült bőrös sertés

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg szeletelt, csontos tarja és karaj vegyesen
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 dl víz
  • sertés fűszerkeverék
  • 2 kg burgonya
  • étolaj a sütéshez
  • savanyúság
  • zöldhagyma a díszítéshez

Elkészítése:

A csontos húsokat zsírozott tepsibe tesszük, megfűszerezzük a sertés fűszerkeverékkel, majd ráöntjük a vizet és lefóliázzuk a tepsit.

Így pároljuk kb 30 percig a sütőben, majd levesszük a fóliát, a húsokat szép pirosra, bőrét ropogósra sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forró olajban ropogósra sütjük.

Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé, a tányért zöldhagyma szeletekkel díszíthetjük.