Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült oldalas rozmaringos steak burgonyával recept

Sült oldalas rozmaringos steak burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Páchoz:

    • 1 ek olaj
    • 1 tk mustár
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1/2 cs flekken fűszerkeverék
    • 1+1 csipet cayenne bors

    Valamint:

    • 4 szelet porcos oldalas
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 db babérlevél
    • 2 szál friss rozmaring
    • 10-12 szem egészbors
    • 2 fej fokhagyma

    Steak burgonyához:

    • 6-7 egyforma, közepes méretű burgonya
    • 1 kk só
    • 4 ek olaj
    • csipet cayenne bors
    • 1 kk durva só
    • 1 kk aprított friss rozmaring

    Elkészítése:

    A húsokat előző este a legjobb bepácolni.

    A mustárt, a fokhagymát, a fűszereket és az olajat egy kisebb tálkába téve összekeverjük és bekenjük vele az oldalasok mindkét oldalát. Egy lezárható dobozba tesszük, rákarikázzuk a vöröshagymát, rátesszük a babérokat és a bors szemeket, közé tesszük a rozmaringot, lezárjuk és pár órára vagy akár éjszakára betesszük a hűtőbe.

    Egy kisebb tepsit vízzel kiöblítünk, beletesszük a rozmaringot, a hagyma szeleteket, a babérokat és a rozmaringot, rátesszük a húsokat és a kettévágott fokhagyma fejeket, lezárjuk alufóliával és 210 fokra előmelegített sütőben legalább másfél órán át pároljuk.

    Ezalatt a burgonyákat megmossuk, enyhén sós vízben 10-12 perc alatt előfőzzük, hideg vízbe téve kissé lehűtjük és lehéjazzuk.

    Egy tepsi aljára locsolunk 4 ek olajat és a burgonyákat lapjával 3 darabra vágjuk, majd a tepsiben az olajon megforgatva végig sorakoztatjuk. A tetejükre szórunk egy csipet cayenne borsot, durva sót és frissen aprított rozmaringot, majd betesszük a sütőbe és 40-45 perc alatt pirosra sütjük.

    Forgatni nem kell, alul is szép világosra megsülnek! Jómagam együtt szoktam sütni 2 tepsit is, a húst alul, a burgonyát pedig középen!

    Miután kellően megpárolódtak a húsok, levesszük róla a fóliát és további 18-20 perc alatt pirosra sütjük!
    Belül szinte omlós, kívül szép piros fűszeres, aromás a sülthús és igen illik hozzá a steak burgonya!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá