Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás sült oldalas párolt birsalmával, burgonyával recept

Fokhagymás sült oldalas párolt birsalmával,  burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertés oldalas
    • 60 dkg burgonya
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 birsalma
    • 4 evőkanál cukor
    • 5 db szegfűszeg
    • 1 darab fahéj
    • csipet őrölt fahéj
    • só, bors, romai kömény
    • 2 evőkanál zsír
    • 4 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Az oldalast befűszerezzük a sóval bossal, római köménnyel, majd állni hagyjuk.

    Addig megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát bő, sós vízben.

    A birsalmát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ép ellepje és ízesítjük cukorral, csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, majd közepesen puhára pároljuk.

    A kockára vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk.

    Felforrósítjuk a zsírt belerakjuk a befűszerezett oldásokat mind két oldalát kérgesítjük, majd felöntjük kevés vízzel, belerakjuk a héjas fokhagymát és megpároljuk.

    Ha megpuhult szép pirosra, ropogósra sütjük.

    A megfőtt burgonyát leszűrjük, kruplinyomóval összetörjük sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a megpirított hagymát a zsírjával együtt és összekeverjük.

    Együtt tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá