Fokhagymás sült oldalas párolt birsalmával, burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fokhagymás sült oldalas párolt birsalmával,  burgonyával

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés oldalas
  • 60 dkg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 birsalma
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 darab fahéj
  • csipet őrölt fahéj
  • só, bors, romai kömény
  • 2 evőkanál zsír
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Az oldalast befűszerezzük a sóval bossal, római köménnyel, majd állni hagyjuk.

Addig megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát bő, sós vízben.

A birsalmát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ép ellepje és ízesítjük cukorral, csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, majd közepesen puhára pároljuk.

A kockára vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk.

Felforrósítjuk a zsírt belerakjuk a befűszerezett oldásokat mind két oldalát kérgesítjük, majd felöntjük kevés vízzel, belerakjuk a héjas fokhagymát és megpároljuk.

Ha megpuhult szép pirosra, ropogósra sütjük.

A megfőtt burgonyát leszűrjük, kruplinyomóval összetörjük sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a megpirított hagymát a zsírjával együtt és összekeverjük.

Együtt tálaljuk.