Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás bundában sült csirkefalatok recept

Fokhagymás bundában sült csirkefalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirkemellfilé
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 5 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpos evőkanál liszt
    • 2 evőkanál tej
    • 0,5 kk só
    • 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk. Kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb 1 csapott kk sóval és egy nagy csipet őrölt borssal.

    Kicsit félretesszük.

    Az olajat egy edényben felforrósítjuk.

    Egy másik tálkában a tojásokat a sóval, a zúzott fokhagymával habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, majd kevés tejjel lazítjuk.

    Beleforgatjuk a csirkedarabokat.

    Ha már elég forró az olaj , akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a hús darabokat és a forró olajba engedjük.

    Pár perc alatt, közepestől kisebb lángon megsütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá