Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell joghurtos-fokhagymás bundában recept

Csirkemell joghurtos-fokhagymás bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A húshoz:

    • 2 nagyobb darab csirkemell
    • só, bors, pirospaprika
    • 1 marék finomliszt
    • olaj vagy zsír a sütéshez

    A bundához:

    • 50 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • csipetnyi sütőpor
    • 200 ml fehér joghurt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 maréknyi finomliszt

    Elkészítése:

    A megmosott, megszarított húsokat tetszőlegesen felvágjuk kisebb vagy nagyobb darabokra. Egy mélyebb tálba tesszük és megsózzuk, majd jól összekeverjük. Ugyanezt megismétljük a borssal és a paprikával, majd a liszttel is. Hagyjuk picit, hogy a liszt jól beterítse a húst, majd még 1-2-szer átkeverjük.

    Közben összekeverjük a bundához az alapanyagokat. Egy sűrűbb tésztát kell kapnunk, amibe beletesszük a húsokat, és óvatosan beleforgatjuk.

    Minimum fél órát pihentetjük a húst a joghurtos tésztában.

    Az olajat felmelegítjük, majd a hússzeleteket egyesével a forró olajba tesszük. Először fefő alatt sütjük, így finom szaftosak maradnak. Ezután a húsokat megforgatjuk és a másik oldalát már fefő nélkül sütjük készre.

    Én krumplisalátával kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá