Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkefalatok szezámmagos bundában recept

Csirkefalatok szezámmagos bundában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemellfilé
    • 1 liter olaj a sütéshez

    A páchoz:

    • fél kávéskanál só
    • fél kávéskanál bors
    • fél kávéskanál cukor
    • 2 evőkanál olaj

    A bundához:

    • 12 dkg liszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 kávéskanál só
    • 1,5 dl víz

    A sziruphoz:

    • 2 evőkanál méz
    • 3 evőkanál cukor
    • 2-3 evőkanál ketchup
    • 1 kávéskanál 10 %-os ecet
    • 1 kávéskanál erős pista
    • 1-2 evőkanál szójaszósz
    • 1-2 marék szezámmag

    Elkészítése:

    Kockázzuk fel a csirkemellet, majd pácoljuk be. A pác hozzávalóit adjuk hozzá a húshoz, majd alaposan forgassuk össze ás hagyjuk legalább 1 órát állni.

    A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük ki. A pácból kivett húsokat a bunda masszájában megforgatva, forró olajban kisütjük.

    Állítsuk össze a szirupot, majd a kész húsfalatokat hempergessük meg benne és forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá