Csirkefalatok szezámmagos bundában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkefalatok szezámmagos bundában

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 liter olaj a sütéshez

A páchoz:

  • fél kávéskanál só
  • fél kávéskanál bors
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj

A bundához:

  • 12 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 dl víz

A sziruphoz:

  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kávéskanál 10 %-os ecet
  • 1 kávéskanál erős pista
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 1-2 marék szezámmag

Elkészítése:

Kockázzuk fel a csirkemellet, majd pácoljuk be. A pác hozzávalóit adjuk hozzá a húshoz, majd alaposan forgassuk össze ás hagyjuk legalább 1 órát állni.

A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük ki. A pácból kivett húsokat a bunda masszájában megforgatva, forró olajban kisütjük.

Állítsuk össze a szirupot, majd a kész húsfalatokat hempergessük meg benne és forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.