Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundában sült sajtos hústekercs recept

Bundában sült sajtos hústekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 szikkadt zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vöröshagyma
    • 1/2 ek pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só, bors ízlés szerint
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1-2 ek zsemlemorzsa

    Bundához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 kk só
    • 20 dkg liszt + a forgatáshoz
    • kb 1,5 – 2 dl tej
    • 1 kk sütőpor

    Elkészítése:

    A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és ízlés szerint ízesítjük.

    Alaposan összekverjük, majd a masszát egy folpackkon ujjnyi vastag, téglalap alakúra formázzuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük.

    Fóliába csomagolva legalább 3 órára fagyasztóba tesszük.

    2. A bundához simára keverjük a hozzávalókat. A tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meghempergetjük lisztben, majd a bundában.

    Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tekercsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá