Bundában sült sajtos hústekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 ek pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors ízlés szerint
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1-2 ek zsemlemorzsa

Bundához:

  • 2 tojás
  • 1/2 kk só
  • 20 dkg liszt + a forgatáshoz
  • kb 1,5 – 2 dl tej
  • 1 kk sütőpor

Elkészítése:

A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és ízlés szerint ízesítjük.

Alaposan összekverjük, majd a masszát egy folpackkon ujjnyi vastag, téglalap alakúra formázzuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük.

Fóliába csomagolva legalább 3 órára fagyasztóba tesszük.

2. A bundához simára keverjük a hozzávalókat. A tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meghempergetjük lisztben, majd a bundában.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tekercsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.