Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsafilé borzas bundában recept

Harcsafilé borzas bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg harcsafilé (afrikai vagy szürkeharcsa)
    • ízlés szerint só

    A burgonyás masszához:

    • 3 közepes nagyságú burgonya
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál hal fűszerkeverék
    • 1 mokkáskanál bors
    • 1 mokkáskanál só
    • 3 evőkanál tejföl
    • 5 dkg apróra vágott petrezselyem
    • 10 dkg liszt a panírozáshoz
    • ízlés szerint őrölt só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A halfilét közepes vastagságú csíkokra vágjuk fel, majd sózzuk le.

    A lisztben keverjük el a fűszereket, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt és a lereszelt, levétől kinyomkodott burgonyát. Keverjük össze az egészet. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Ha híg lenne, akkor keverjünk bele kevés lisztet.

    A harcsa csíkokat forgassuk meg lisztben, majd mártsuk bele a burgonyás masszába. Bő forró olajban süssük pirosra 5-6 perc alatt a halat.

    Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel vagy csak valamilyen mártogatóssal és citrommal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá