Fokhagymás bundában sült csirkefalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 5 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 2 nagyobb tojás
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej
  • 0,5 kk só
  • 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk. Kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb 1 csapott kk sóval és egy nagy csipet őrölt borssal.

Kicsit félretesszük.

Az olajat egy edényben felforrósítjuk.

Egy másik tálkában a tojásokat a sóval, a zúzott fokhagymával habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, majd kevés tejjel lazítjuk.

Beleforgatjuk a csirkedarabokat.

Ha már elég forró az olaj , akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a hús darabokat és a forró olajba engedjük.

Pár perc alatt, közepestől kisebb lángon megsütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.