Sült hús almás burgonyával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Sülthöz:
- 4 db csirkecomb (lehet bármilyen hús)
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- fél ek mustár
- fél ek ketchup
- kevés fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma
Körethez:
- 1 kg krumpli
- 3 alma
Elkészítése:
A húst a sóval, borssal fűszerezzük és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tesszük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát és alufóliával letakarva puhára pároljuk a kb 200 fokos sütőben.
Ezután a fóliát levesszük és pirulásig tovább sütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, megkenjük az összekevert mustár-ketchup-fokhagyma és sütőlé (amiben sült a csirkecomb) keverékével, majd néhány percig tovább sütjük.
Miután szépen megpirult a hús, kiszedjük, és ebben a finom pecsenye zsírban megsütjük a felkockázott krumplit és a cikkekre vágott almát.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
Az almát nem kell meghámozni, csak megmosni és a magházát kivágni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.