Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült hús almás burgonyával recept

Sült hús almás burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sülthöz:

    • 4 db csirkecomb (lehet bármilyen hús)
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, bors
    • fél ek mustár
    • fél ek ketchup
    • kevés fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma

    Körethez:

    • 1 kg krumpli
    • 3 alma

    Elkészítése:

    A húst a sóval, borssal fűszerezzük és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tesszük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát és alufóliával letakarva puhára pároljuk a kb 200 fokos sütőben.

    Ezután a fóliát levesszük és pirulásig tovább sütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, megkenjük az összekevert mustár-ketchup-fokhagyma és sütőlé (amiben sült a csirkecomb) keverékével, majd néhány percig tovább sütjük.

    Miután szépen megpirult a hús, kiszedjük, és ebben a finom pecsenye zsírban megsütjük a felkockázott krumplit és a cikkekre vágott almát.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    Az almát nem kell meghámozni, csak megmosni és a magházát kivágni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá