Sült hús almás burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült hús almás burgonyával

Hozzávalók:
Sülthöz:

  • 4 db csirkecomb (lehet bármilyen hús)
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • fél ek mustár
  • fél ek ketchup
  • kevés fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma

Körethez:

  • 1 kg krumpli
  • 3 alma

Elkészítése:

A húst a sóval, borssal fűszerezzük és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tesszük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát és alufóliával letakarva puhára pároljuk a kb 200 fokos sütőben.

Ezután a fóliát levesszük és pirulásig tovább sütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, megkenjük az összekevert mustár-ketchup-fokhagyma és sütőlé (amiben sült a csirkecomb) keverékével, majd néhány percig tovább sütjük.

Miután szépen megpirult a hús, kiszedjük, és ebben a finom pecsenye zsírban megsütjük a felkockázott krumplit és a cikkekre vágott almát.

Jó étvágyat mindenkinek!

Tipp:

Az almát nem kell meghámozni, csak megmosni és a magházát kivágni.